Deze instellingen kunnen enkel worden ingesteld via de webApp versie https://app.posworld.be

De structuur van de online reservatiemodule wordt altijd alfabetisch getoond.

• De categorie worden online altijd alfabetisch weergegeven
  • De diensten / behandelingen worden onder iedere categorie ook alfabetisch weergegeven.

Algemene instellingen online reservatie

Sluit online reservatiemodule: in dit geval wordt de online reservatiemodule uitgeschakeld en kan er tijdelijk online niet geboekt worden

Verberg prijzen tijdens opmaak reservatie: Zoals de naam het aangeeft, dan worden alle tarieven verborgen.

Blokkeer online reserveren door klant op huidige dag: Laat niet toe om vb om op de actuele dag (huidige dag) een online reservatie in te boeken.

Nieuwe klanten niet toelaten om online te reserveren: Blokkeer nieuwe klanten om online te reserveren. Zo bepaal jezelf wie er online mag boeken.

Tijdsinterval keuze : 15 min, 30 min, 1 uur

Bij 15 min keuze gaat het systeem indien er een vrije plaats is iedere 15 min aangeven : vb 9.00u, 9.15u, 9.30u

Bij 30 min keuze gaat het systeem indien vrije plaatsen zijn ieder uur en half uur aangeven : v 9.00u, 9.30u , 10:00u

Bij 1 uur keuze gaat het systeem per begin uur na of er een vrije plaats is : vb 9u, 10u ..  (nooti 10.15u of  10.30u)

Blokkeer online reservatie na x maanden: Blokkeer het online reservatiesysteem zodat vb klanten na 6 maand in de toekomst nog kunnen boeken.  Instelbaar van 2 maand tot 18 maand of onbeperkt

Volgorde online behandelingen uitvoeren

Hiermee kan je de volgorde aangeven van het uitvoeren behandelingen. Deze zijn ingesteld per categorie.

Voorbeeld : in een  kapsalon  wordt eerst de haren gekleurd en dan geknipt. Dus de categorieën kleuren moet dan boven de categorie komen van het knippen.

Je kan met de muis de blokken verplaatsen (omhoog / omlaag)

Winkelmand bericht

Deze tekst wordt getoond in de online reservatiemodule op de plaats net na het kiezen van een behandeling. (Tussen winkelmand en datum keuze)

Mail mijn afspraken (klant)

Indien de klant gekend is in het systeem aan de hand van zijn mailadres dan kan de klant via de online reservatiemodule een lijst opvragen van al zijn toekomstige afspraken.

Daarvoor moet de klant rechtsboven klikken op het "poppetje".

De tekst in deze mail kan je eventueel nog aanpassen. Dit kan je in deze module instellen.

In de mail zijn ook links voorzien zodat de klant zijn afspraak kan annuleren.

Een klant kan tot 24u vooraf zijn afspraak annuleren. Als de afspraak binnen de 24u doorgaat dan wordt dit geblokkeerd.

Indien je niet wenst dat een klant online kan annuleren, dan kan je dit blokkeren.

Hoe ? Vink aan :  "Laat verwijderen niet toe (verberg verwijder links)"

Welkom tekst tonen bij opstart online reservatie

Als je een tekst in dit veld invult, dan wordt bij opstarten van een online reservatie deze melding getoond aan de klant.

Online betalingen (voorschot bedrag diensten)

Om online voorschotten te gebruiken werken we met een betaalprovider. De provider is : www.mollie.nl

Als je een account hebt dan moet je een API key ingeven.

Meer informatie opzet voor online betalingen (voorschotten)

https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44001856388-online-voorschotten-instellen

Layout instellingen online reservatiemodule

De online reservatie module kan verschillende layouts aan.

De layout kan je enkel instellen via de webApp (https://app.posworld.be) en kan je instellen onder :

Instellingen > Online reservatie > Toon layout online reservatie of mini website

Indien je de module wenst te tonen in je eigen site:

• Enkel afsprakenblok (geen mini site) - met foto's
  • Enkel afsprakenblok (geen mini site) - lijstvorm

Indien je het online systeem wenst te tonen als een site :

• Mini website - met foto's
  • Mini website - lijstvorm