Een digitaal formulier kunt u opmaken aan de hand van de info die in de standaardformulieren of zelf opgemaakte formulieren staan (info opmaakklantformulier: https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44002263264-opmaken-klantenformulier-naar-wens)

Zo kunt u zelf kiezen welke info u wenst dat de klant hoeft in te vullen via het digitaal formulier.

Ga naar instellingen > digitale formulieren > klik op wijzig

Kies nu een vraag uit de lijst (dit zijn de vragen die in het standaardformulier staan)

Formuleer nu zelf hoe u de vraag aan de klant wil stellen

klik op vraag toekennen

U ziet nu een overzicht van de vragen die u opgemaakt hebt

Klik op formulier opslaan.

Nu hoef je enkel nog op te maken welke tekst in de mail naar de klant komt te staan.

OPGELET: log uit en dan terug in zodat de functie 'digitaal formulier' zichtbaar wordt in het klantenbeheer.

Ook bij het aanpassen van een formulier steeds uitloggen en terug inloggen.

Deze tekst zal nu automatisch aangevuld worden in de mail die naar de klant wordt verstuurd.

Op deze mail staat ook de knop 'invullen formulier'

Om deze mail te zien/beheren ga naar instellingen > mailinstellingen >mail digitaal formulier (bijna onderaan pagina)

Een digitaal formulier is nu opgemaakt.  Nu kunt u digitale formulieren verzenden naar de klanten.

Dit kan manueel:

https://posworld.freshdesk.com/a/solutions/articles/44002243254

Of dit kan via automatisch mail

https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44002488068-automatische-mails-plus-versie-