We gaan er van uit dat de Payconiq module actief is, dan krijg je het "Payconiq" icoontje te zien.

Om Payconicq te activeren zie:

https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44002242202-payconiq-activeren-voor-integratie-in-kassamodule-webapp-

Klik nu op deze knop payconicq om een betalingsaanvraag op te starten.


Ter info:

Welke "banking" app's kunnen met deze QR code werken in de kassamodule? Payconiq by Bancontact app , ING bank en KBC banking app. In najaar 2021 wordt ook de app van Belfius en Fortis voorzien in samenwerking met Payconiq.Nu krijg je volgend scherm te zien en mag de klant de QR code inscannen (static QR).

De klant gaat nu automatisch het bedrag zien verschijnen in zijn Payconiq app.Nu wacht de kassa totdat de klant de betaling heeft bevestigd.Zodra de betaling is geslaagd dan krijg je volgende melding :Nu is de betaling binnengekomen / ontvangen en kan je op de kop "OK" klikken om verder te gaan.

Nu wordt het bedrag geregistreerd op betaalwijze "Payconiq en kan je de kassabon afsluiten.

Klik dan op "VOLTOOIEN" om de bon af te sluiten.

BELANGRIJK: Voor dat je deze module gebruikt, probeer zelf eens een als "klant" een payconiq betaling uit te voeren. Als dit is gelukt check dan ook in de portal van Payconiq : https://portal.payconiq.com/ of de betaling is binnengekomen. 

(vergeet rubriek ECR Sticker niet aan te vinken in je Payconiq portal)

Zo ben je zeker dat de module goed is ingesteld.


TIPS:

Indien de klant de QR code inscant voordat jij in de kassamodule het Paqconiq icoon hebt aangeklikt dan krijg de klant deze melding in hun Payconiq app :

"Je bent te snel! vraag aan de cassiere wanneer je de QR code mag inscannen"

(waarom? omdat het te betalen bedrag dan nog niet is gekend in Payconiq)


Indien er een betaling niet is gelukt (vb. netwerkstoring, klant heeft de betaling niet uitgevoerd dan krijg je een foutmelding zoals hieronder)


Mocht er door vb een storing bij Payconiq geen communicatie mogelijk zijn via inscannen van QR code maar de transactie kan wel nog manueel worden uitgevoerd in Payconiq app van de klant (oude klassieke manier) dan kan je deze betaling alsnog registreren op betaalwijze "Payconiq".

Klik bovenaan op de betaalknop "Payconiq" en reken dan gewoon af. 

Kijk dan zeker in je Payconiq portal na of de betaling is binnengekomen. https://portal.payconiq.com/