In dit document gaan we er vanuit dat je je reeds een zakelijke payconiq  account hebt.

Indien je nog geen zakelelijke payconiq account heb : https://www.payconiq.be/nl/professioneel/vraag-payconiq-aan

Indien je reeds een zakelijke payconiq account hebt dan hebben we volgende gegevens nodig :

• Payconiq API key
  • Payconiq Profile ID
  • Payconiq Merchant ID

Deze zou je  normaal van payconiq moeten hebben ontvangen bij opmaak. Indien dit niet het geval is zend een mail naar Payconiq  (info@payconiq.be) en vraag deze gegevens op. Geef door dat het gaat voor een online kassakoppeling.

Hoe is de werking van Posworld kassa met Payconiq ?

Na instellen van Payconiq in Posworld wordt er een NIEUWE QR code voorzien (static QR). Deze QR code is een vaste QR code die je kan gebruiken. Print deze QR code af met je Printer.

(Ter info : Dit is een andere QR code dan de code die je van Payconiq hebt ontvangen !)

Stappen :

• In de kassa reken je de klant af en klik je op de betaalmethode "Payconiq" (via payconiq icoon)
  • Nu wordt het te betalen bedrag naar Payconiq doorgezonden
  • De klant scant nu de QR code in  (static QR)
    • Enkel mogelijk indien de klant gebruik maakt van Payconiq APP op hun mobiel of met bank apps waarbij Payconiq volledig is geïntegreerd.
  • De klant krijgt dan het te betalen bedrag te zien in Payconiq app en bevestigt deze transactie
  • In de kassamodule krijg je dan melding of de transactie al of niet is geslaagd.

Help functie werking Payconiq in Posworld kassamodule :

- Voor PC/laptop(WebApp)

https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44002243437-werking-payconiq-in-kassamodule

- Voor Ipad/Iphone

https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44002246460-werking-payconiq-in-kassamodule-ipad-iphone

Activatie Payconiq in Posworld

Ga naar Instellingen > Andere module > Configureer payconiq module.

Bij activatie van Payconiq ontvang je van deze firma een mailtje met volgende gegevens :

• Payconiq API key
  • Payconiq Profile ID
  • Payconiq Merchant ID

Deze gegevens hebben we nodig en mag je in deze module invullen.

(indien je reeds een zakelijke payconiq account hebt maar je hebt bovenstaande gegevens niet, contacteer dan Payconiq  en vraag een Static QR koppeling (online kassa)).

Wanneer deze zijn ingevuld en je klikt op bewaren dan zie je onderaan 3 "payconiq" knoppen.

(onderstaande zijn fictieve gegevens)

Bij opslaan zie je nu dat er 3  "payconiq" iconen zichtbaar zijn.

Klik nu op één van de iconen (je hebt dus de keuze uit 3 formaten QR code  S,M,L) zodat je dan de QR code ziet.

Deze QR code moet je nu uitprinten en kan je op je toonbank gebruiken.

Deze QR code is een vaste QR code, verandert dus niet en kan je iedere keer opnieuw gebruiken.

Welke "banking" app's kunnen met deze QR code werken? Payconiq by Bancontact app , ING bank en KBC banking app. In najaar 2021 wordt ook de app van Belfius en Fortis voorzien in samenwerking met Payconiq.