Voor nieuwsbrief communicatie maken wij gebruik van Mailchimp.

Dit is een externe mail provider waarbij je tot 500 email adressen gratis mails kan sturen.

(heb je meer dan 500 mailadressen dan kan je een betalend account nemen bij Mailchimp of gebruik maken van een ander platform om nieuwsbrieven te versturen, bv La Posta - deze is wel niet automatisch gelinkt aan Posworld - mailadressen moet je zelf bij hen aanleveren - zie https://posworld.freshdesk.com/support/solutions/articles/44002420879-nieuwsbrieven-via-platform-la-posta-

Maak een account op bij :  https://www.mailchimp.com

Eens je een account hebt opgemaakt, dan hebben we een API key nodig.

Dit is een kort stukje tekst die je dan in je Posworld account kan voorzien.

Video hoe je en API key kan opmaken :   klik hier

de api key ziet er ongeveer zo uit :  sfshqflkhieqsdqlqqkq-us8  (fictief voorbeeld)

Waar vind je API Key terug in Mailschimp:

- klik linksboven op je naam

- klik account & billing

- klik extra's

- zie onderaan API Key

Eens je deze hebt ga in Posworld webApp naar Instellingen > Andere modules > configureer Mailchimp

Doe dan het volgende :

• Vink aan : "Maichimp module inschakelen
  • Vul dan in het veld "Mailchimp API key" deze sleutel in
  • Klik op "Opslaan"

Wacht dan 1 uur en dan zullen alle klanten uit Posworld in Mailchimp zijn aangeleverd.

Vanaf nu zullen dan ook alle gewijzigd en nieuwe klanten met email automatisch worden aangeleverd in mailchimp.

stap per stap uitleg hoe je een nieuwsbrief kan opstellen

https://posworld.freshdesk.com/a/solutions/articles/44002289429

Enkele video filmpjes hoe je een nieuwsbrief kan opmaken

https://www.youtube.com/watch?v=PSiIzvlPKPA

https://www.youtube.com/watch?v=6HVZu2aBXFM

https://www.youtube.com/watch?v=M_NM0EVKVso