In Posworld is er de mogelijkheid om het platform 'Mailchimp' te koppelen aan je Posworld account.  Je mailadressen worden dan automatisch aangeleverd bij Mailchimp.

Echter sinds begin 2023 hebben zij de formule verander en kan je slechts tot 500 mailadressen gebruik maken van hun gratis service.

Heb je meer dan 500 mailadressen op je account en zou je toch graag gratis nieuwsbrieven kunnen versturen dan kan je eventueel gebruik maken van het platform La Posta.   Dit platform kan je momenteel nog niet linken aan je Posworld account.

Hier moet je dan wel zelf je mailadressen aanleveren.

De mailadressen kan je makkelijk exporteren vanuit je Posworld account naar een Excel document:

Ga naar instellingen - andere modules - excel export klant

Bewaar dit excel document in een mapje op je computer.

Ga nu naar de website van La Posta: https://laposta.nl en maak een account op.

Eens je een account hebt dan kan je het excel document met je mailadressen toevoegen.

Ga hiervoor naar 'relaties'

Klik op 'relaties toevoegen'

Vink vakje aan 'alle relaties zijn goed' en 'verder met importeren'

Selecteer nu het Excel document met je mailadressen die je eerder op je computer hebt bewaard.

Kies bij stap 2 altijd de eerste optie.

Nu kan je aangeven welke gegevens uit de Excel lijst mogen getoond / bewaard worden in La Posta.

(Wij stellen voor om enkel voornaam - achternaam en mailadres toe te voegen)

Klik onderaan op de knop 'importeren'

De mailadressen zijn geïmporteerd en kan je hiervan ook de lijst bekijken

Hoe je een nieuwsbrief in La Posta kan opmaken kan je terugvinden op hun website

Hoe gebruik ik de previewtekst? - Laposta documentatie