Heb je geen bancontact toestel of pin toestel dan kan de klant toch betalen met hun gsm via hun bank app en dit via mollie.

Heb je nog geen mollie account : klik hier om een account op te maken.

Hoe is de werkt dit systeem?

• Je rekent de klant af, in het betaalscherm zie je nu een "mollie logo".
  • Klik op dit logo.
  • Nu wordt een QR code getoond.
  • De klant moet nu via de camera app deze QR inlezen en dan zal men worden omgeleid naar de betaalmodule van mollie waar het bedrag al voorzien is.
  • Nu kan de klant met hun gsm  de betaling uitvoeren
  • Eens betaald klik op volgende om af te sluiten

Dit is eigenlijk dezelfde werking als iets bestellen via een webshop waarbij je online betaalt.

Voorbeeld stappen klant laten betalen via mollie QR

1. Ga naar betaalscherm en klik op mollie icoon

2. Klik op betaalverzoek starten

3. Nu krijg je een scherm met een QR code op, laat nu de klant deze QR code inlezen met de camera van hun gsm.

Alternatief kan je ook deze QR code mailen naar de klant, dan krijg de klant de aanvraag via mail.

Nu gaat de klant de betaling uitvoeren, indien de klant klaar is dan krijgt hij onderstaande melding te zien dat betaling ok is.

Klik dan op de rode knop "Betaling ontvangen? Volgende".

Indien de betaling is ontvangen dan zal dit scherm zich afsluiten en zal het bedrag bij de betaalwijze "mollie" komen te staan.

Opmerkingen

Indien de betaling niet gelukt is of geannuleerd dan zal dit ook worden weergegeven zoals:

Ter info: Een mollie betaling is niet gratis, hiervoor betaal je 0,39ct / transactie bij mollie.