Met LaPosta mailplatform kan je makkelijk mails zenden naar al je klanten. Deze is tot 2000 mailadressen gratis en is in het Nederlands beschikbaar.

Posworld kan automatisch gekoppeld worden aan LaPosta zodat alle klanten automatisch vanuit Posworld aangeleverd kunnen worden in La Posta plaform.

Om de koppeling te maken voor aansturing van klanten ga in Posworld naar

Instellingen > Andere modules > LaPosta  > configureer LaPosta

Hoe een API Key opmaken?

https://docs.laposta.nl/article/349-hoe-kom-ik-aan-een-api-sleutel

Algemene info

We gaan er van uit dat de klanten uit Posworld reeds voorzien zijn in LaPosta via de koppeling die hierboven is aangegeven.

In LaPosta heb je 4 menu items:

• Relaties:  Hierin zitten al je klanten die vanuit Posworld aangeleverd zijn.
  • Campagnes: Dit zijn de nieuwsbrieven dat je hebt opgemaakt / zal opmaken.
  • Automations: niet van toepassing.
  • Resultaten: Statistieken over je klanten (klikken, openration, afmeldingen..).

Tip:  Een nieuwbrief opmaken gaat het makkelijkst met een PC/Laptop!

Hoe een nieuwsbrief opmaken?

Nieuwsbrieven zijn in LaPosta = Campagnes. Dus ga naar Campagnes en kies  onderaan de knop "Nieuwe campagne"

Geef nu de naam in van de campagne vb : "Opendeurdag".

Geef dan ook bij onderwerpregel (onderwerp van de mail / subject) een korte omschrijving in vb: "Opendeurdag op 15 Juni"

Klik dan onderaan op "Opslaan en naar stap 2"

Nu kom je op stap 2: "Selecteer ontvangers"

Kies dan de lijst uit Relaties (klanten met mails) die je wenst te gebruiken om te mailen.

Klik vervolgens onderaan op "Opslaan en naar stap 3"

Kies dan een mail layout uit uit stap3 die je wenst te gebruiken om te mailen.

(Wij kiezen vb "BASIS - ZONDER KOLOMMEN" als voorbeeldje)

Klik dan op de knop "Naar stap 4"

Klik op de items dat je wenst aan te passen, je kan ook blokken verwijderen indien nodig (klik dan op x in het venster).

Vul de gegevens nu in voor je nieuwsbrief... klik op een blok en aan de linkerkant kan je de gegevens invullen/aanpassen..

Klaar? Dan gaan we eerst een testmail zenden, dan kan je nagaan of de mail OK is.

Kik bovenaan op "Testmail" en geef dan je mailadres in en klik op "verstuur"

Ok Nieuwsbrief goed ontvangen?

klik dan bovenaan op "Naar stap 5".

Ziet er alles daar ok in "Laatste controle" ? klik dan op "Bevestig en naar stap 6"

Direct versturen?  klik dan op "Verstuur mijn campagne meteen" en klik "verstuur direct"

Je nieuwsbrief is nu verzonden :-)

Opmerkingen:

Sinds Febr 2024 is het NIET meer toegelaten om te mailen vanuit een @gmail.com email adres dit omwille van SPAM.

Meer info :  https://docs.laposta.nl/article/1095-kan-ik-nog-nieuwsbrieven-verzenden-met-een-gmail-adres

(Dus is jouw mailadres dat je gebruikt in Posworld een @gmail , dan is LaPosta niet geschikt, we kunnen wel voor je een professioneel emailadres voorzien vb jouwnaam@jouwbedrijf.be , contacteer ons voor meer info).

Bij de gratis versie van LaPosta wordt automatisch onderaan in je mail een "LaPosta" reclame voetnota gezet. Bij de betalende versie is dit niet zo.