Je kan een verzamelfactuur opmaken van verschillende klanten samen, bv voor mensen die werken in een woonzorgcentrum en op het einde van de maand een factuur van alle behandelingen moet opmaken aan het woonzorgcentrum.

De factuur wordt opgemaakt adh van de afspraken in de agenda (dus je hebt hiervoor nog geen afzonderlijke kassatickets opgemaakt).

Hoe ga je hiervoor te werk?

- Ga naar menu fact-boekh

- klik op verzamelfactuur

- duid periode aan

- kies eventueel medewerker

- kies welke dienst categorieën je wilt zien

- klik 'toon rapport'

Nu krijg je een overzicht te zien van alle behandelingen die onder de gekozen categorie staan voor gekozen periode.

(op printscreen hieronder kan je natuurlijk niet de volledige lijst zien)

Kies nu eerst klant aan wie de factuur gestuurd moet worden en pas eventueel factuurdatum aan.

Je kan aanduiden voor welke klanten je een verzamelfactuur wilt opmaken (vink eventueel diegene af die niet op de factuur vermeld moeten worden)

Klik nu op knop 'maak verzamelfactuur'

Er is nu automatisch een factuur opgemaakt voor al deze behandelingen.

Als betaalwijze komt deze automatisch op 'BANK' te staan.  Dit bedrag wordt ook automatisch bij je omzet geboekt.

Ga nu naar facturen (verkoopboek).

Klik op 'toon factuur' (icoontje print) op te zien hoe de factuur eruit zal zien.

Je ziet heel duidelijk de klantnaam / behandeling en datum van behandeling.

Je kan de factuur zowel mail of afprinten.

Wanneer je de betaling ontvangen hebt kan  je de status van de factuur aanpassen.

Klik op de knop 'open' en bevestig dat je factuur als betaald wilt zetten.

Status is aangepast naar betaald + datum waarop je betaling ontvangen hebt.