Hieronder kan je nalezen hoe je Teamviewer kan openen op de Macbook.

1. Je kunt Teamviewer downloaden via onderstaande link - gebruik Safari

https://get.teamviewer.com/posworldsupport

2. Je krijgt de melding met de vraag of je het bestand wil downloaden.

Klik op 'Allow' (toestaan)

3. Klik op het download icoontje of ga naar je downloadmag op het bestand uit te voeren.

4. Nu krijg je volgend scherm te zien.  Dubbelklik op TeamViewer QuickSupport.

5. Het is mogelijk dat je onderstaande melding krijgt.  Klik hier op 'Open'

6. Nu word er gevraagd om toegang te geven tot bepaalde delen van je computer.

Hier moeten de eerste twee opties 'Screen Recording' (schermopname) en Accessibility (toegankelijkheid) goedgekeurd worden.

Indien je bovenstaand scherm niet te zien krijgt dan kan je het openen via Help - Check System access (bekijk systeemtoegan)

7. Klik bij Screen Recording (schermopname) op Request Access (toegang aanvragen)

8. Je krijgt onderstaand scherm te zien.  Klik op 'Open System Preferences (open systeeminstellingen)

9. Vink nu de optie TeamViewer QuickSupport aan.

10. Er zal gevraagd worden om het programma opnieuw op te starten.  Klik op 'Later'

11. Je ziet nu dat de status van Screen Recording (schermopname) groen is (= toegestaan)

12. klik nu bij de tweede optie Accessibility (toegankelijkheid) op Request Access (toegang aanvragen)

13. Je krijgt onderstaand scherm te zien.  Klik op 'Open System Preferences' (open systeeminstellingen).

14. Open eerst links onderaan het slot en voer je computer wachtwoord in.  Vink daarna TeamViewer Quicksupport aan.

15. Je ziet nu dat de status van Accessibility (toegankelijkheid) groen is (= toegestaan)

16.  Sluit de systeeminstellingen en ga terug naar het TeamViewer venster.

Adh van ID en wachtwoord kan er nu verbinding gemaakt worden met je computer zodat wij samen hetzelfde scherm kunnen zien.