Bij het instellen / opzetten van het flex menu is het van belang dat je even vooraf nadenkt welke structuur je wilt aanhouden.

Hieronder zal stap voor stap uitgelegd worden hoe we te werk gaan.

Eerst gaan we de basis opzetten adh van categorieën en subcategorieën in het flexmenu.

Ga naar instellingen - online reservatie - tablad layout instellingen - onderaan pagina / flex menu

BELANGRIJK : Vink "Flex menu" nog niet aan. Laat het staan op "Standaard menu" (huidige werking)

In ons voorbeeld ga ik volgende structuur aanhouden:

- Categorie: Dames - Heren - Kinderen/Tieners

- Subcategorie bij Dames > kort

> halflang

> lang

- Subcategorie bij Dames halflang > snit

> kleuren

> balyage

> permanent

> brushing

Maak je categorieën en subcategorieën aan bij 'flex menu instellen'

Eens de categorieën en subcategorieën zijn opgemaakt gaan we de reservatieblokken opmaken.

Denk eerst goed na welke diensten je wilt toevoegen aan een reservatieblok.

Een reservatieblok bestaat uit diensten (1 dienst) en submenu met diensten (keuze uit meerdere diensten).

Ga naar instellingen - online reservatie - tablad layout instellingen - onderaan pagina / flex reservatielok

In onderstaand voorbeeld ga uitleggen hoe je een reservatieblok opmaakt voor:

1.  Snit (halflang haar)

2. kleuren (halflang haar)

3.  Heren (verschillende diensten)

1. Snit (halflang haar)

Wat willen we op de online reservatie zien zodat klant vlot kan boeken?

- De snit

- De afwerking

Hoe gaan we te werk?

Klik nieuw reservatie blok opmaken

- Kies naam

- kies onder welke subcategorie je deze wilt hangen

- typ eventueel extra tekst, te zien online

- kies foto

Nu gaan we diensten eraan koppelen die we willen aanbieden = Reservatieblok opzet.

(Snit + afwerking)

Snit

- Soort = dienst

- dienst toegekend = kies uit de lijst  welke van dienst je hieraan wilt koppelen

- omschrijving = Snit halflang

- klik op toevoegen

Afwerking

- soort = submenu met diensten

- omschrijving = Afwerking

- klik toevoegen

- kies welke diensten je wilt aanbieden.  Hier kan je deze meerdere diensten aanbieden.

- vink 'verplichte keuze aan' > klant moet zeker 1 van de diensten aanklikken alvorens te kunnen verder gaan.

Het reservatieblok ziet er nu als volgt uit.

Klik op rode knop 'opslaan reservatieblok'

Bij Snit hebben we ook aangevinkt 'standaard geselecteerd.

Dit wil zeggen dat de dienst al automatisch geselecteerd is.  De klant kan deze niet wijzigen.

Ze hoeven enkel nog aan te klikken welke afwerking ze wensen.

Hieronder zie je hoe dit op de online reservatie eruit ziet

Snit staat standaard reeds aangevinkt - Enkel afwerking moet nog gekozen worden door klant.

2. Kleuren

Wat willen we op de online reservatie zien zodat klant vlot kan boeken?

- kleuren:  - volledig kleuren

- enkel uitgroei

- kleuren met lokken

- Snit:  - knippen, ja graag

- knippen, nee dank u

- Afwerking: - Brushing

- losdrogen

Hoe gaan we te werk?

Klik nieuw reservatie blok opmaken

- naam: kleuren

- gekoppeld aan: dames > halflang haar > kleuren

kleuren

- soort = submenu met diensten

- omschrijving = kleuren

- klik toevoegen

- kies omschrijving wat klant online ziet (bv volledig kleuren)

- kies dienst die hier bijhoort

- klik toevoegen

- voeg de rest van de diensten toe (enkel uitgroei en kleuren met lokken)

Nu zie je welke diensten je hebt toegevoegd.

We vinken ook 'verplichte keuze' aan.

De klant moet zeker 1 van de diensten aanklikken alvorens te kunnen verder gaan.

Snit

soort = submenu met diensten

- omschrijving = Snit

- klik toevoegen

- voeg diensten toe > je kan ook kiezen om geen dienst toe te kennen bv bij de vraag: Knippen, nee dank u (zie foto) - er zal     geen dienst in je agenda geboekt worden

- verplichte keuze aanvinken

Afwerking

- soort = submenu met diensten

- omschrijving = Afwerking

- voeg diensten toe

- verplichte keuze aanvinken

Het reservatieblok is nu volledig opgemaakt.

Klik op rode knop op 'reservatieblok opslaan'

Hieronder zie je hoe dit op de online reservatie eruit ziet

3. Heren (verschillende diensten)

Wat willen we op de online reservatie zien zodat klant vlot kan boeken?

4 verschillende diensten - de klant kan 1 van deze diensten kiezen.

Hoe gaan we te werk?

Klik nieuw reservatie blok opmaken

- naam: Heren

- gekoppeld aan: categorie heren

- we vinken '1 keuze mogelijk uit onderstaande lijst' > de klant kan 1 dienst kiezen die jij aanbiedt.

Maak nu verder het reservatieblok op.

Het reservatieblok is nu volledig opgemaakt.

Klik op rode knop op 'reservatieblok opslaan'

Hieronder zie je hoe dit op de online reservatie eruit ziet

Ga nu hetzelfde tewerk om de rest van de reservatieblokken op te maken.

Je kan steeds het online flex menu testen zonder deze reeds actief te zetten.

Op deze manier kan je kijken of alles netjes is ingevuld en of alles is online correct staat

Is alles volledig opgezet en wil deze online zetten zodat de klanten kunnen boeken?

Ga dan naar instellingen online reservatie - layout instellingen - onderaan soort menu 'flex menu'

Heb het flex menu uitgeprobeer en deze is goed bevonden ? dan kan je deze activeren:

Klik vervolgens op "Opslaan" bovenaan de pagina.