Stappen uit te voeren  installatie eID reader:

• Sluit de eID reader aan op de computer
  • Download de softwaremodule die je hebt ontvangen van ons via mail
  • Installeer deze softwaremodule op de pc
  • Start deze module dan op "Posworld apparaten"  (staat op bureablad) met dit icoontje

Eens opgestart dan krijg je dit scherm :

Ga nu naar de rubriek van de kaartlezer en en kies de eID reader uit.

Klik vervolgens op "eID Reader opslaan"

Vanaf nu kan je vanuit Posworld de kaartlezer gaan gebruiken.

BELANGRIJK : Deze toepassing moet altijd op staan als de de reader wenst te gebruiken, want deze toepassing zorgt voor de communicatie tussen Posworld programma en randapparatuur.

Nu moet je nog deze module activeren in Posworld.

Ga nu naar Posworld (gebruik Google chrome of Microsoft Edge) en login.

Ga dan naar Instellingen > randapparatuur > vink aan eID kaartlezer en klik dan op "Opslaan".

Klik ook eens op "Check status Posworld Devicemanager", dan zou je een melding moeten krijgen zoals :

Indien je zo'n melding ziet dan is de communicatie ok.

Vanaf nu kan je naar de klant gaan en ga je bij iedere klant een knop zien "Paspoort"

Hoe eID inlezen ?

• Steek kaart in eID reader
  • Wacht een 5 tal seconden
  • Klik dan op "Paspoort"