Je kan gebruik maken van de smartbook functie om snel eerste vrije plaats in je agenda op te zoeken.

Je hoeft nu eerst per medewerker aangeven welke diensten/behandelingen je wilt gebruiken via smartbook.

Ga naar menu instellingen - medewerkers - klik rechts wijzig bij gewenste medewerker

Klik smartbook / online diensten

Nu krijg de lijst van alle behandelingen

De eerste kolom geeft aan of deze dienst online geboekt kan worden.

De tweede kolom kan je aanduiden of je deze in de smartbook functie wilt gebruiken.

Er zijn verschillende opties:

1. Online boekbaar EN boekbaar via smartbook

2. Deze dienst is online boekbaar MAAR niet bij deze medewerker - Deze dienst kan ook niet via smartbook geboekt worden  voor deze medewerker

Het is niet mogelijk om te kiezen voor online boekbaar bij deze medewerker maar niet via smartbook.  Als de dienst online     toegekend is aan medewerker en je klikt in de kolom beschikbaar het vinkje aan dan is dat zowel voor online EN voor         smartbook)

3. Deze dienst is NIET online boekbaar bij deze medewerker - Deze dienst kan je wel instellen om via smartbook te boeken bij deze medewerker.

4. Deze dienst is NIET online boekbaar en NIET boekbaar via smartbook

De smartbook functie werkt op dezelfde manier als de online reservatie.

Het is dus heel belangrijk om de volgorde van de categorieën correct te zetten.

Ga hiervoor naar instellingen - online instellingen - klik op volgorde online behandelingen

Heel belangrijk dat de diensten in correcte volgorde staan.

Zeker bij een kapsalon is het van belang dat het kleuren en snit vóór de brushing komt te staan in de agenda.

Smartbook gaat ook deze volgorde aanhouden zelfs als je diensten anders ingeeft.

Voorbeeld pedicure

Geef je in smartbook als eerste dienst pedicure en als tweede manicure dan gaat het systeem automatisch eerst de  manicure in je agenda plaatsen en vervolgens de pedicure omdat hieronder de volgorde zo staat aangegeven

Voorbeeld kapper

geef je in smartbook als eerste dienst snit kinderen en daarna snit dames dan gaat het systeem automatisch eerst de snit dames in je agenda plaatsen en vervolgens de snit kinderen omdat hieronder de volgorde zo staat aangegeven.