Als je gebruik maakt van Google chrome of Edge en de pc is ingesteld dat vb na 30 min het scherm in slaapmodus gaat dan kan het zijn dat het programma niet meer werkt nadat het scherm terug geactiveerd wordt  (door vb beweging muis of toetsenbord).

Posworld werkt wel nog, maar er zit en fout in Chromium browser die gebruikt wordt door google chrome / Edge.

Deze fout (bug) wordt hier uitgelegd : https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=1175109#c_ts1613143575

Er zijn 3 mogelijke oplossing om dit probleem te omzeilen.

Mogelijkheid 1 : Klik op het icoon onderaan in statusbalk van Google Chrome

Klik onderaan op het icoon van je google chrome / Edge waar Posworld in open staat. Door te klikken gaat het venster geminimaliseerd worden. Klik dan nog eens op en dan komt het venster terug normaal.

Dit komt overeen met rechtsboven klikken op (-) in het venster om te minimaliseren en dan terug te activeren.

Door het venster terug aan te roepen ziet Chromium browser dat een een wijziging is gebeurd en wordt het programma terug geactiveerd.

Mogelijkheid 2 : Verhoog in energiebeheer scherm inactiviteit

Aangezien de meeste schermen LED schermen zijn dan mag je het scherm instellen dat deze vb pas na 4 uur inactiviteit van PC / laptop uitvalt. Hierdoor wordt dit probleem dan ook opgelost.

Hoe instellen ?

Klik met de rechtermuistoets op "Windows" logo links onder en kies dan "Energiebeheer"

Zet dat de tijd hoger voor het scherm.

Merk op , als je dus meer dan 4u in dit voorbeeld niet aan de pc / laptop geweest bent dan gaat het scherm in slaapmode en dan moet je mogelijkheid 1 gebruiken om het programma terug te laten werken.

Mogelijkheid 3 : Instelling activeren in google Chrome

Het is mogelijk door een parameter in te stellen in je Google chrome browser om dit probleem te omzeilen.

Hoe ?

Open een nieuwe Google Chrome Venster

In de balk geef je tekst in :   chrome://flags/#calculate-native-win-occlusion

Nu krijg je in je google chrome een instellingen pagina te zien :

Bij Calculate window occlusion on Windows , zet deze op  DISABLED

Klik dan op de knop  "RELAUNCH"