Indien je wenst na te gaan hoeveel kontant geld je zou hebben in de kassalade / schuif dan kan je dit via de kasopmaak module.

Deze werkt op dagbasis. Dus 's morgens moet je het geld dat je hebt geteld ingeven en 's avonds moet je deze terug ingeven.

Opmerking : In Posworld hebben we dit voorzien dat je dit op dagbasis moet ingeven.

Bij sommige andere systemen kan je dit over meerdere dagen uitvoeren (vb maandag morgen tellen 's morgens en je telt pas de vrijdagavond voor afsluiten).

Echter wij verkiezen dit op dagbasis te laten uitvoeren omdat bij een eventuele fout (vb geld te kort in kassa) je zo dit op einde van de dag al ziet en dan weet je ook dat het over deze huidig dag gaat.

Werking :

1. Bij opstart van je salon 's morgens tel het geld in je lade en geef dit bedrag in het systeem

Ga naar kassa > rechstbeneden "instellingen" en kies dan "Ingave begin / eindsaldo"

Geef nu het beginsaldo in.  Ofwel klik je op de muntjes en briefjes (om te helpen bij het tellen van je kas) of vul het bedrag in.

Klik onderaan op de groene balk om toe te voegen.

Nu kan je gaan verkopen in de kassa ...

2. Op einde van de dag geef nu het eindsaldo in

Ga naar kassa > rechtsbeneden "instellingen" en kies dan "Ingave begin / eindsaldo"

En ga hetzelfde te werk als hierboven - kies Eindsaldo

(belangrijk: wil je geld bv uit kassa halen om naar bank te brengen - zie dan eerst punt 3 hieronder - pas daarna je eindsaldo ingeven)

Via het rapport in de kassa nl "Dagomzet"  (of omzetrapport op dagbasis) is er nu een extra rubriek voorzien nl "Kasopmaak".

3. Geld uit kassa halen om eventueel naar bank te brengen

Je hebt je geld geteld en je wilt een bepaald bedrag naar de bank brengen.

Ga naar kassa - klik onderaan op instellingen - klik 'kassa in/uitgaven

Klik 'uitgave' - vul omschrijving in - vul bedrag in

Via menu fact-boekh. kan je een overzicht van je kassaboek opvragen.

Weetjes :

• Ik heb een foutief begin of eindsaldo ingegeven op datum X wat nu ? start gewoon de kasopmaak module terug op en kies de gewenste datum + keuze begin of eindsaldo + geef het bedrag in. Het systeem gaat dan dit bedrag overschrijven met de nieuwe waarde.
  • Kan ik deze registraties raadplegen ? Ja dit is mogelijk, ga naar Kassa > Instellingen > Transacties. Daar kan je de transacties voor begin / eindsaldo raadplegen.