Via de webshop is het mogelijk om online waardebonnen (cadeaubonnen) aan te bieden. Na aankoop wordt er dan in je Posworld account een kassabon + waardebon opgemaakt en wordt deze gemaild naar de klant die deze heeft aangekocht.

Deze waardebonnen kunnen dan gebruikt worden in het salon.

Voorwaarde bij verkoop van online waardenbonnen:

• Enkel mogelijk wanneer je Mollie betaalmethode (BC/MC , PIN) actief hebt staan in je webshop. Zodra er een waardebon is gekozen dan wordt enkel deze betaalmethode getoond aan de klant. (omdat we de bon online mailen naar de klant)

Hoe opzetten ?

Ga in de webApp naar Webshop > Instellingen en kies tabblad "Online waardebonnen"

Om deze gebruiken vink dan aan :

• Online waardebonnen toestaan
  • Geef dan de waardebonnen op dat je wenst te verkopen en geef tussen iedere bon een ; (puntkomma) : vb 10;20;30
  • Geef dan de naam hoe deze bon mag genoemd worden op de webshop vb: Cadeaubon, Gift Voucher, Online cadeaubonnen..
  • Extra info tekst : de tekst die getoond wordt bij de waardebon in de shop.
  • Waardebon foto : Indien je reeds een foto hebt van een waardebon dan kan je deze hier opladen.

Klik dan op Bewaar

Als je nu naar de webshop gaat dan ga je zien dat deze waardebonnen zichtbaar zullen zijn op :

• Menu bovenaan
  • Op de hoofdpagina onderaan bij de promo producten
  • Op iedere pagina onderaan bij rubriek "Extra"
  • Er is ook een aparte pagina met alle waardebonnen

Een de klant heeft betaald dan krijgt hij 2 of meerdere mails :

• Mail met webshop bestelling
  • Mails met de waardebonnen in  (1 mail per waardebon)  - kopie wordt ook naar salon gezonden.

Hoe ziet deze mail er dan uit ?

Mail bevat dus je foto van de waardebon + de waardebon barcode die je dan eventueel kan inscannen met barcode scanner of met de camera van je iPad / iphone. (je kan de waardebon ook manueel ingeven in Posworld)

De layout van de mail kan je ook nog aanpassen / verder instellen indien gewenst.

Ga hiervoor in de webApp naar Instellingen >Mail instellingen > kies knop "Online waardebonnen"

De waardebonnen kan je in de webApp nu ook terugvinden onder de rubriek "Producten".

Nieuw :  Vanuit de waardebonnen lijst kan je nu ook opgemaakte waardebonnen online doorsturen naar de klant (of naar een emailadres).