Ga naar de kassa en klik bovenaan op de knop "waardebon".  Geef dan het bedrag in van deze bon.

Ter info : omzetmatig wordt de omzet van deze waardebon geboekt bij VERKOOP van deze bon en wordt deze in mindering gebracht bij gebruik. In het omzetrapport is dit ook mooi uitgesplitst.

Nu zie je in het kassascherm rechts dat er een waardebon is opgemaakt en er is daar een barcode aan toegekend.

Klik op 'betaal'

Geef dan aan hoe je wenst te betalen zoals kontant, kaart,...

Klik op voltooien

Kies geen ''waardebon'' als betaamiddel!  Een waardebon aankopen en betalen met waardebon is wat vreemd...

Op het einde kan je nu deze waardebon met barcode eventueel afprinten. Deze bon kan je dan de volgende keer via de kassa via "zoeken naar product/dienst" ingeven of via een barcode scanner inscannen.

De waardebonnen worden dan ook in het rapport waardebonnen bijgehouden.

Je kan de waardebon van hieruit ook doormailen naar de klant

Hier kan je ook de status opvolgen en eventueel manueel als 'gebruikt' aanduiden