Ga in de webApp naar Instellingen > Punten spaarkaart

Je hebt de keuze uit 3 soorten instellingen :

• Inactief (geen kaartgebruik)
  • Punten sparen per schijf
  • Punten sparen per bezoek

Per soort kaart kan je ook kiezen of de punten moeten gespaard worden bij :

• Diensten
  • Producten

Instellen :

Punten per schijf

*Werkt enkel in combinatie met kassamodule - de kassa kent automatisch de punten toe*

Bij punten per schijf gaat het systeem automatisch berekenen hoeveel punten er toegekend moeten worden nadat de klant is afgerekend.

Indien je "Punten toekennen bij diensten" hebt aangevinkt , dan gaat het systeem alle bedragen van de diensten optellen en dan de punten toekennen.

Indien je "Punten toekennen bij producten"  hebt aangevinkt , dan gaat het systeem alle bedragen van de producten optellen en dan de punten toekennen.

Indien je vb. enkel punten wenst toe te kennen op de verkoop van producten :

• Zet schakelaar "Punten toekennen bij diensten"  uit
  • Zet "Punten toekennen bij producten" aan

Indien je punten op producten en diensten wenst toe te kennen zet dan beide aan.

Vervolgens kan je nu punten instellen per schijf bedrag  (enkel in EURO , geen bedragen na de komma).

Enkel voorbeelden :

• Wens je 1 punt voor iedere Euro toe te kennen geef dan in  bij "1 punt per schijf van (EUR)"   :   1
  • Wens je 1 punt toe te kennen op iedere 5 EUR , geef dan in  bij "1 punt per schijf van (EUR)"   :   5

Onderstel  je  stelt 1 punt / schijf van 5 EUR,

de klant koopt voor 14 EUR , dan krijg de klant 2 punten toegekend.

Punten per bezoek

*Werkt enkel in combinatie met kassamodule - de kassa kent automatisch de punten toe*

In dit geval wordt een vast aantal punten toegekend per bezoek (kassabon opmaak).

Zo kan je instellen bij  "Aantal punten toekennen per bezoek " :  5

Indien  je punten wenst toe te kennen bij iedere bezoek , ongeacht of ze een dienst of product kopen zet dan

• Zet "Punten toekennen bij diensten"  naar aan
  • Zet "Punten toekennen bij producten" naar aan

Indien je enkel punten wenst toe te kennen bij diensten :

• Zet "Punten toekennen bij diensten"  naar aan
  • Zet "Punten toekennen bij producten" naar uit

Puntenlijst instellen

De puntenlijst bevat een reeks diensten, producten of korting waarvoor de punten geldig zijn.

Dus maak vooraf de diensten / producten op hiervoor.

(Koppel ze misschien ook allemaal onder 1 categorie vb "Puntenkaart")

Hoe ga je hiervoor te werk?

- Maak eerst een categorie 'PUNTENKAART' op (dit kan zowel onder categorie diensten of categorie producten - hangt ervan af wat je    aan de punten gekoppeld hebt)

Voorbeeld :

* Damessnit punten  -   200 punten

Maak eerst een dienst op, bv 200 punten - damessnit en hang deze onder de categorie puntenkaart.

Vul ook de prijs in (in onderstaand voorbeeld is dit de prijs van een normale damessnit).

Zo kan je later in de kassa damessnit aanvinken en via de punten deze korting toekennen.  Zie voor verdere info hieronder rubriek    'Werking kassa'

* Gratis shampoo -  punten 75 punten

Maak eerst een product op, bv 75 punten - shampoo kado.  Hang deze onder categorie puntenkaart.

Zet verkoopprijs op 0 Euro want je geeft deze gratis mee.

* 5 Euro korting - 50 punten

Maar eerst een dienst op, bv 50 punten - 5 Euro korting. Hang deze onder categorie puntenkaart.

Vul nu ook verkoopsprijs in.

Nu de diensten / producten zijn opgemaakt moeten we nu nog de punten gaan toekennen.

Ga naar instellingen - punten spaarkaart - punten toekennen.

Vul aantal punten in en klik op  de knop '+'

Kies nu welke dienst of product hieraan gelinkt is en klik op de knop 'select'

Doe dit nu voor de rest van je puntenkaart.

Nu zijn de items voor het inleveren van de punten opgemaakt.

Werking in de kassa

Sparen van punten

Tijdens het afrekenen gaat de kassa automatisch de punten toekennen  nadat de kassabon is opgemaakt.

Het puntensaldo is ook zichtbaar in de opgemaakte kassabon.

OPGELET: er worden geen punten toegekend bij diensten of producten waar een korting is gegeven.

Gebruiken / inleveren van punten

Maak eerst je kassaticket op.

Je kan zien hoeveel punten de klant heeft gespaard.  De klant wil nu deze punten inruilen.

Klik op de rode knop van de puntjes

Je krijgt een pop-up.  Je kan nu kiezen voor wat de punten worden ingeruild.

In ons voorbeeld zal ik de 200 punten - damessnit nemen.

Automatisch komt dit in het kassascherm te staan en worden de punten afgetrokken en wordt de korting toegekend.