Als je gebruik maakt van Posworld in combinatie met trimsalon - dieren functie dan kan je aan een klant dieren koppelen.

Het klantenbeheer heeft 2 instellingen :

• Klant modus : Hier krijg je een lijst te zien van de klanten en kan je zoeken op naam klant..
  • Dier modus:  Hier krijgt je de lijst te zien van de dieren en kan je zoeken op roepnaam dier (of ras)

Hoe ?

In het klantenbeheer heb je linksboven een icoontje staan. Door te klikken op het icoontje kan je zoeken ofwel op naam klant ofwel op naam dier  (+ fam. naam klant).

In onderstaand voorbeeld zoek je op naam van de klant  (zoeken kan op voor of achternaam of telefoonnr of email)

Indien je wenst te zoeken op een dier klik dan linksboven op het poppetje. Nu ga je dan een hondje zien als icoon. Nu gaat het systeem op een dier gaan zoeken.

Het zoeken in diermodus heeft volgende kenmerken :

• Geef je een tekst in zonder spatie dan gaat het systeem zoeken naar naam van het dier. (vb zoeken :  basi , gaat alle dieren zoeken die basi in de naam hebben)
  • Indien je een spatie toegevoegd dat wordt het zoeken verder uitgebreid en wordt ook nog gecontroleerd op achternaam (fam. naam).  vb zoeken : yor +  "SPATIE" + degra , in dit geval gaat het systeem gaan zoeken naar honden waarvan de naam "yor" in voorkoment EN waarvan de achternaam van de klant "degra" bevat.
  • Indien je enkel wenst te zoeken naar de honden via familienaam klant, geef dan in  "SPATIE" +  fam. naam klant.

(* tip: SPATIE niet overtypen, maar de SPATIE van je toetsenbord gebruiken!)

Klantenbeheer - honden toevoegen:

Als je naar een klant gaat en je klikt op "wijzig" dan krijg je het detail formulier van deze klant.

Daar ga je dan een tabblad zien "Honden".

Op dit tabblad kan je dus alle honden toevoegen aan deze klant. (klik op nieuw record opmaken op een hond toe te voegen aan deze klant)

Agenda tips trimsalon werking:

Indien je in de agenda een afspraak opmaakt en je zoekt in diermodus, dan wordt de naam van de hond automatisch voorzien in de afspraak als "afspraak notitie"  (naam hond = Gust)

Email opmaak & reminder tips hondnaam:

Indien je afspraken opmaakt en toevoegt in diermodus, dan staat de naam van de hond in de afspraak notitie als 1e regel.

In bovenstaand voorbeeld is deze regel : "Gust" de 1e notitie regel.

Het is dus mogelijk om deze hondnaam te voorzien in de email afspraak & reminder.

Ga hiervoor naar Instellingen > Mail instellingen en voeg de tag toe : [OPMERKING1]

Wat gebeurt in bovenstaand voorbeeld ?

De klant gaat dan een mail reminder krijgen met deze tekst :

(de [ ] tags worden automatisch vervangen door de gegevens van de afspraak / klant / hond)

Dag Karin

Uw afspraak voor Gust is voorzien op 17 Juni om 09:00u

Indien je toch niet aanwezig kan zijn ......

Online reservatiemodule

In de online reservatiemodule is voor trimsalons ook een extra veld voorzien waarbij de klant de naam van de hond kan aangeven na keuze behandeling.

Momenteel kan enkel de naam van het dier ingegeven worden via de online reservatie.

Wens je toch meer info over een dier dan kan je vragen om eventueel deze info via de opmerkingen door te geven.

OF je kan via de agenda een invuldocumentje naar de klant versturen en bepaalde info automatisch laten invullen op het hondernformulier.

Klik op de afspraak in de agenda - klik op icoontje van het hondje

klik op 'klant formulier verder laten invullen'

Klant krijgt mailtje met het invul document

Klant kan nu document verder aanvullen.

De gegevens zullen automatisch in het klantenformulier worden aangevuld.

De standaard gegevens die worden gevraagd zijn diegene zoals in bovenstaand voorbeeld.

Wilt u andere zaken toevoegen aan dit document dan kan dit via instellingen - digitale formulieren - zie hond