Wens je bij inventaris na controle van producten de voorraad correct te zetten ? dan kan je dit makkelijk via je iphone.

Ga in de app naar Menu "Voorraad"

Dan krijg je volgend menu te zien :

Om de voorraad van een product aan te passen zijn volgende stappen nodig :

1. Product opzoeken (via zoeken) of inscannen aan de hand van de barcode (rechts)
  2. Aantal ingeven  (via - of +) of ingave aantal door te klikken op het getal in het midden"
  3. Kies dan "Voorraad aanpassen"

Stap 1: Product opzoeken via naam of barcode

Je kan zoeken naar een product door :

• Op omschrijving (of deel van een omschrijving ingeven)
  • Barcode (of deel van een barcode ingeven , geef vb de laatste 4 of 5 cijfers in en dan heb je zo ook het product gevonden)

OF zoeken via barcode met iphone camera als barcode scanner.

Opmerking : als je op barcode gaat zoeken dan moet de barcode gekend zijn in het systeem. In Instellingen > Producten > kan je per product een barcode toekennen.

Stap 2: Aantal ingeven

Je kan de voorraad van een product ingeven door met - OF + de voorraad aan te passen. Maar je kan ook door in midden op het getal te klikken de voorraad instellen. Dan krijg je een formulier waar je het aantal kan ingeven. vb "25".

Stap 3: Voorraad instellen

Klik dan op "VOORRAAD AANPASSEN" om de voorraad van dit product in te stellen.

De huidige voorraad wordt dan OVERSCHREVEN met de nieuwe voorraad dat je hebt ingesteld.

Waarvoor zijn dan de 2 andere opties bedoeld ?

• Toevoegen aan voorraad : Hiermee wordt de voorraad ook aangepast maar wordt het aantal bij de huidige voorraad opgeteld. Onderstel je hebt 2 stuks in je voorraad en je ontvangt van de leverancier nog 5 stuks, dan gaat het systeem op een totale voorraad komen van 7 stuks.
  • Verbruik (uit voorraad halen) : Producten dat je verbruikt in je salon moet je van de voorraad halen. Met deze knop kan je zo producten uit de voorraad halen. Hiervan kan je dan ook later een rapport opvragen. Zo heb je dan een mooi beeld wat je verbruikt hebt in een bepaalde periode.