Een factuur kan je pas opmaken van een bestaande kassabon.

Dus eerst moet je een kassabon maken en daarvan kan je dan een factuur maken.

Voorwaarde om een factuur te maken is dat er aan de kassabon een klant is gekoppeld. Indien dit niet is gebeurd, wijzig dan de kassabon en koppel een klant aan deze bon.

Onderstel we hebben reeds een kassabon opgemaakt en we willen daarvan een factuur maken.

Hoe opmaken:

• Klik in de kassa onderaan op de knop instellingen
  • Kies vervolgens "Factuur opmaken"
  • Nu wordt een nieuw scherm getoond met daarin alle recente kassabonnen.
  • Kies dan de bon uit waarvoor je een factuur wenst op te maken en klik op "Maak factuur"
  • Eens de factuur is opgemaakt, dan zie je rechts een printer icoontje en kan je deze factuur afprinten.

Ga nu naar tabblad facturen (verkoopboek) om de gemaakte factuur terug te vinden.

Nu kan je deze afprinten of doormailen naar de klant.