Heb je een analoge (PTSN) telefoonlijn met nummerherkenning. Dan is het mogelijk om het telefoonnummer door te sturen naar Posworld app  (enkel op ipads).

Indien de klant dus belt, dan gaat de app in het klantenbestand zoeken naar de klant aan de hand van het telefoonnummer.

Bij een inkomende telefoon ga je dus 2 mogelijke scenario's krijgen

• Inkomend telefoonnummer is gekend = systeem haalt klant op
  • Inkomend telefoonnummer is niet gekend = systeem kopieert tel. nr en vraagt eventueel om nieuwe klant op te maken

Inkomende telefoonnummer is gekend in Posworld

In dit geval wordt een popup getoond met de klant die belt.

Nu heb je 2 keuzes bij deze popupmelding :

• Neem klant :  De app gaat nu de klant nemen en klaar zetten in afspraaksysteem
  • X : indien je op het kruisje klikt, dan wordt de klant niet overgenomen en klaargezet in het afsprakensysteem.

Als je de klant overneemt en je klikt vervolgende op "(+)" om een nieuwe afspraak op te maken dan wordt de klant automatisch voor je klaargezet.

Inkomende telefoonnummer is NIET gekend in Posworld

In dit geval wordt een popup getoond met melding dat de klant niet gekend is.

Nu heb je 2 keuzes bij deze popupmelding :

• Kopieer telefoonnummer :  De app gaat nu het telefoonnummer kopieren en vraagt of we een nieuwe klant mogen opmaken
    • Ok : maak ook nieuwe klant op
    • Annuleer : Maak geen nieuwe klant op, maar het telefoonnummer kopieert hij wel, zo kan je die dan toekennen aan een bestaande klant.
  • X : indien je op het kruisje klikt, dan wordt de klant niet overgenomen en klaargezet in het afsprakensysteem

Onderstel we klikken op "Kopieer telefoonnr"

Dan krijgen we de vraag , geef klant naam in.. na klikken op OK wordt dan automatisch een nieuwe klant aangemaakt en wordt tel. nr ook toegekend.

Indien je op "Annuleer" klikt dan krijg je deze melding :

Het telefoonnummer is gekopieerd naar klembord van de iPad

Zo kan je dan met de Plak functies (ingebouwd op ipad toetsenbord) dit telefoonnummer plakken bij een bestaande klant.