Met dit systeem kan je de online agenda inrichten zodat je met vragen kan werken waarop een klant moet antwoorden.

Aan de hand van deze antwoorden kan je dan diensten toekennen.

We gaan het voorbeeld nemen voor kapsalon - dames  waaruit de klant kan kiezen zoals knippen, kleuren, brushen..

De vragenlijst zal deze 'flow' ongeveer hebben :

VraagAntwoord
Vraag 2Antw 2Vraag 3Antw 3
Vraag 4Antw 4Vraag 5Antw 5
Haar kleuren?
NEE

(P4)

JALengte haar?Kort

(P3)

Medium

(P3)

LangKleuren?NEE
(K3)

JA enkel uitgroei

(P2)

JAKnippen ?
NEE
(K2)(P1)

JAAfwerken?(K1)

Brushen

Nee bedant

Probeer eerst op papier voor je zelf deze flow ongeveer uit te tekenen.

We gaan eerst de 1e flow opmaken waar de meeste vragen in verwerkt zitten. (zie orange kleur).

Waarom ?

Omdat we dan stukken kunnen kopiëren wat het opmaken wat makkelijker maakt.

kopieer de antwoorden van rechts naar links zoals in dit voorbeeld.

(onderaan wordt dan uitgelegd hoe je kan kopiëren / plakken  (*1))

Menu opmaken zoals bovenstaand voorbeeld :

Ga naar Instellingen > online reservatie > tabblad "Layout instellingen" > knop wizard menu

Klik op de knop "Nieuw".

Geef vervolgens een naam , deze naam wordt dan ook in de online agenda getoond onder de categorie die is toegekend.

Vink "online gebruiken" nog NIET aan, we gaan eerst het menu opmaken en deze dan testen. Pas als je deze hebt getest en deze is goed bevonden dan kan je deze activeren op "online te gebruiken".

Klik dan op de knop "Vraag stellen (reset)" om de 1e vraag op te maken nl : Haar kleuren ?

Klik op "Opslaan" en dan zal je zien dat de vraag is toegevoegd aan de lijst.

Klik nu op "..." in deze lijst en dan kan je nu antwoorden toevoegen nl :  JA + NEE

Klik nu op "..." in deze lijst en dan kan je nu antwoord toevoegen nl :  NEE

Klik dan terug  op "..." naast de vraag "kleuren ?" in deze lijst en dan kan je nu antwoorden toevoegen nl :  JA

Dan zou je dit scherm moeten zien nadat je het menu hebt open geklikt.

Nu gaan we terug een vraag stellen op het antwoord "JA" van de rubriek "Haar kleuren".

Klik op "..." bij het antwoord JA en geef de vraag in "Lengte haar ?"

Klik dan op "Opslaan", dan krijg je dit menu te zien :

Op deze manier kan je een vragenlijst gaan opbouwen.

Klik nu op "Opslaan" bovenaan zodat het menu bewaard wordt. Doe dit regelmatig

Nu heb je het basis menu opgemaakt met de meest mogelijke combinaties.

Nu gaan we aan aan sommige antwoorden ook diensten toekennen.

In bovenstaand voorbeeld kunnen we dienst "Brushing" toekennen op "Graag brushen"

klik dus op "..." bij Graag brushen. Kies vervolgens de dienst die bij dit antwoord hoort.

Je kan ook een foto toekennen op dit antwoord of een foto kiezen uit de lijst van standaard foto's.

(Het is ook mogelijk om bij het antwoord nog een klein detail omschrijving te geven, dit kan je invullen bij 'detail antwoord' veld)

Dan gaat dit in de lijst er zo ongeveer uitzien :

Dus bij iedere "JA" antwoord zou je normaliter een dienst moeten toekennen.

In bovenstaand voorbeeld ga je dus bij Knippen : JA > de dienst "dames snit" moeten toevoegen

Dan bij Kleuren > Ja : dienst "kleuren lang" (omdat dit menu gekoppeld is aan 'lang haar')

Menu opgezet ? Bewaar het menu eerst !

Nu kan je deze gaan testen :-) , klik op de knop "Test module als klant".

Menu uitvoerig getest en goed bevonden ? vink dan aan "Online gebruiken" en nu wordt deze module getoond op je online reservatie systeem.

Dit ziet er dan ongeveer zo uit..

Natuurlijk zie je dat er vaak vragen en antwoorden opnieuw gevraagd kunnen worden.

Daarvoor hebben we de kopieer / plak functie voorzien.

** Probeer eerst zoveel mogelijk diensten toe te kennen aan de antwoorden,  zodat bij kopieren en plakken deze ook worden meegenomen **

Een vraag met alle antwoorden en subvragen kan je kopieren en plakken onder een antwoord.

--> VRAGEN kan je kopiëren

--> PLAKKEN enkel op antwoorden.

(*1 Kopieer / plakken

Gebaseerd op bovenstaand voorbeeld::

(ga altijd van rechts naar links , dat is het snelst en dan moet je het minst kopieren / plakken)

Dus:

(K*) = KOPIEER , (P*) = PLAK

(K1) = kopieer de antwoorden onder "Afwerken?" en  (P1) plak deze antwoorden bij  NEE.

Wat vb bij Nee antwoord kleuren kan er nog gevraagd worden of er geknipt moet worden..

Nu een stap verder :

(K2) = kopieer de antwoorden onder "Knippen?" en  (P2) plak deze antwoorden bij  NEE en doe het nogmaals onder JA onder "Kleuren?" enkel uitgroei.

Nu een stap verder :

(K3) = kopieer de antwoorden onder "Kleuren?" en  (P3) plak deze antwoorden bij  Medium en Kort onder "Lengte haar".

* Bij Antwoord Medium haar > Kleuren > Ja koppel dan dienst "Kleuren medium"

* Bij Antwoord Kort haar > Kleuren > Ja koppel dan dienst "Kleuren kort haar"

Nu een stap verder :

(K2) = kopieer de antwoorden onder "Knippen?" en  (P4) plak deze antwoorden bij  Nee onder "Haar kleuren".

(rubriek haar kleuren hebben we niet nodig..)