Een cadeaubon word in Posworld altijd geboekt als OMZET bij het verkopen en dit aan standaard BTW tarief 21%

Als een klant een cadeaubon of waardebon komt kopen : (ipad voorbeeld layout)

Klik op "Waardebon" en geef het bedrag in van de bon

Voeg eventueel nog artikelen of behandelingen toe aan in de kassa en klik dan op "BETAAL"

Geef dan aan hoe je wenst te betalen zoals Kontant, kaart,..

Kies geen "Waardebon" als betaalmiddel! een waardebon aankopen en betalen met waardebon is wat vreemd..

Sluit de bon nu af "AFSLUITEN

Nu heb je een waardebon verkocht.

Als je naar het omzetrapport in de kassa gaat zien dan ga je het bedrag van de waardebon mooi zien staan bij de omzetverdeling

Als : Waardebon verkoop   + 50 EUR

24/10/2019 : Vanaf v5.2 wordt aan iedere verkochte waardebon een barcode toegekend. En deze waardebonnen kan je via Instellingen > Waardebonnen raadplegen.